Wednesday, June 25, 2014

Maastiku kujundamine (objektid)

Maastikule saab lisada erinevaid objekte, näiteks puid ja pilvi. Lisatud objektidega saavad mängu tegelased ka vastastikku suhelda (näiteks saab õunu ära süüa või puu vastu põrgata, aga saab ka puu või pilvega rääkida).

Objekti lisamiseks tuleb klõpsata "Kodu tegelase" märgil (vt allolevat pilti).
Kui ikoon on valitud (ikooni ümber on kollased raamid), siis tuleb maastikul klõpsata. Sinna kohta, kuhu me klõpsame, ilmubki uus objekt.
Aga esmalt ilmub ratas, mille sektoritel on võimalus erinevaid objekte ja ka tegelasi valida.
Lisame praegu puu. Selleks tuleb valida puu pildi ja kirjaga "tree" sektor. Nüüd ilmub veel võimalus valida 4 erineva puu tüübi vahelt.
Peale valiku tegemist ilmub puu maastikule.
Hiire vasaku klahviga saab puu asukohta maastikul muuta. Kui objektil hiire vasaku klahviga klõpsata, siis tekib ümber objekti kollane kuma ning parem-vasak nooleklahvidega on võimalik muuta objekti värvi ning üles-alla nooleklahvidega objekti tüüpi (sellest sektorist, mille alt valik tehti ehk siis puu puhul on võimalus valida 4 erineva puu vahel).

Parema hiireklahviga objektil klõpsamine avab lisamenüü, milles saab samuti objekti muuta.
Objekti kopeerimisel (Copy) või lõikamisel (Cut) tuleb kleepimiseks lihtsalt maastikul teha klõps parema hiireklahviga ning avanenud menüüs valida kleepimine (Paste).



No comments:

Post a Comment